Deci, ca să începem româneşte, dacă nu ai inițiativă, măcar nu da în capul ălora care fac ceva. Am mai zis asta, e uşor să fii mizantropul perfect, să nu-ți convină nimic; abia când pui mâna la muncă, ăla e momentul în care începi să apreciezi nu numai munca depusă de tine, ci şi pe cea a celor din jur. Până atunci nu eşti decât un copil răsfățat care face figuri în fața unei farfurii cu mâncare din care nici măcar nu a gustat.
Referitor la seara asta, unii ne-am declarat ceva mai ecologişti decât alții, avem concerte in Constituției, etc. Teoretic la 8jumate stingem becurile [şi alte alea, Ştefane].
Părerea mea umilă, ne vom băga picioarele, avem meci. Oricum, detectez atitudini şi reacții pur româneşti la chestia asta şi nu ştiu de ce mă mai obosesc să argumentez, am văzut că oamenii sunt taaare fixişti şi că mai mereu pornesc la drum cu perspectiva neagră. E bine să ai atitudine de risc în creieri, dar nici să fii ca Mutulică.
Vă las, postez repede şi scot din priză! : )Referitor la seara asta, unii ne-am declarat ceva mai ecologişti decât alții, avem concerte in Constituției, etc. Teoretic la 8jumate stingem becurile [şi alte alea, Ştefane].
Părerea mea umilă, ne vom băga picioarele, avem meci. Oricum, detectez atitudini şi reacții pur româneşti la chestia asta şi nu ştiu de ce mă mai obosesc să argumentez, am văzut că oamenii sunt taaare fixişti şi că mai mereu pornesc la drum cu perspectiva neagră. E bine să ai atitudine de risc în creieri, dar nici să fii ca Mutulică.
Mă mut în sufragerie cu ai mei, o să păstram un televizor aprins, în toată casa, pentru meci.
La lumina lumânărilor.
8 alarm clocks:
Lap-top-ul se pune? :))
dap. inchis, pana si routerul wireless si caldura si tot :)))
1) Atitudini tipic romanesti ?:) Atitudinea tipic romaneasca este sa nu consume nimic pentru ca romanul adevarat stie ca trebuie sa muncesti pentru orice. Multa lume pune semnul de egalitate intre cocalarii care's la vedere si romani in general. Atitudinea (in orice situatie) tipic romaneasca este una din cele mai nobile.
2) Ideea este ca daca X nu economisea inainte nimic si nu-i pasa de mediu, nu o sa-i pese nici dupa campanie. Repet ca nu este vorba de informarea populatiei ( nu trebuie sa ai cunostinte in domeniul biologiei sau electrotehnicii sau electronicii de putere ... ca sa stii ca lasi degeaba lumina aprinsa cand nu esti in camera ). Este vorba de un bun simt care iti spune ca intrerupatorul are sens si trebuie folosit.
3) Nu avem initiativa ? Iti promit ca o sa scriu pe blog mai multe metode prin care se poate economisi energia (electrica, chimica, termica, mecanica) in viata de zi cu zi (pentru ca ma pasioneaza domeniul, ca fapt divers).
Nu imi plac pur si simplu baietii astia care fac din orice o afacere, o metoda de a se simti cul, o metoda de a fi alternativi.
Daca camapania asta va reusi vreodata sa produca o schimbare imi voi cere public scuze (adica pe blog, in fata sutelor de mii de fani :))).
De exemplu sunt total de acord cu campania de plantare a 115 mii de puieti in Oltenia, Ialomita si nu mai stiu unde. Este altceva.
Ma ai pe constiinta? Am tremurat un pic :))
bine Bogdan, astept initiativa.
Coyotule, chiar vorbeam serios :))
Da in fiecare noapte sunt eco, ca doar mai si doarme omu :))
Acum revenind la chestii mai serioase sunt de aceeasi parere cu Bogdan, tre sa faci ceva, un efort, ceva palpabil, nu doar sa stingi lumina. O ora din cateva milioane de ore pe an nu rezolva mai nimic. E ca un fel de frectie la picior de lemn pentru ca aia carora nu le pasa inainte nu se vor schimba asa usor. Si cum a mai zis altcineva pe alt blog degeaba sting eu lumina o ora daca rafinariile de petrol si tot felul de uzine sunt inca deschise si polueaza si consuma de (cel putin)50 de ori mai mult decat as face-o eu intr-o ora.
de acord cu floarea care nu se face primavara; eu ma refeream la ideea in sine, oamenii astia vor sa traga un semnal de alarma, nu sa raceasca planeta intr-o ora.
Vrei sa-ti zic ce cred eu ? Nu cred ca se mai poate raci planeta. Nu zic ca ar trebui sa iesim toti si sa ne plimbam cu tancu pt ca oricum nu conteaza, dar la cum se prezinta toate studiile de specialitate, nu prea avem ce sa facem. Adica ori schimbam totul brusc si plantam miliarde si miliarde de copaci, ori incercam sa ne ispasim pacatele cat timp mai avem (50-100 de ani). Mai e si ipoteza conform careia incalzirea e ceva natural (fiind eventual putin favorizata de poluare), nu provocata de om. Adevarul este ca suntem niste porci care consumam orice si nu ne gandim decat la noi (sau apropiatii nostrii) si chiar daca nu era nici o incalzire tot ne distrugeam noi intr-ul fel sau altul. Nu stiu despre altii, dar eu vad capitalismul asta infect in care traim (dupa motto-ul "cel mai puternic castiga" sau "scopul scuza mijloacele" - unde scopul este cat se poate de egoist si penibil) ca pe una din principalele surse ale problemei. Sute de milioane de oameni nu traiesc decat pentru a avea o masina mai smechera, o casa mai mare si pentru a consuma mai mult (visul care le este inoculat de filme hollywoodiene). Postul crestinesc (sau ateu) ar putea intari vointa si linisti multe spirite inflamate de societatea de consum. Deci, pentru mine, principalul scop in momentul de fata este constientizarea si asumarea vinei ( individuala si colectiva ). Dar, desi asa ar parea, nu sunt pesimist, cred ca putem oricand sa ne indreptam de la pacatele/patimile noastre si sa o luam de la inceput, asa ca (desi nu pare f probabil) inca sper sa fie bine :).
Post a Comment