February 13, 2009

Atentie, blog de sezon: <3!

Discutam astazi cu buna mea siameza in gandire, Mireille [:*], despre aceste sarbatori importate.

Avem Valentines`s Day si Halloween.
Le comentam intr-o ordine inversa:
- Halloween. Este o traditie a americanilor pe care, cel putin asa cum am vazut eu prin filme ca s-ar purta, o apreciez. Asa cum sunt ei, americanii astia au simtul familiei ceva mai dezvoltat decat la alte popoare. Ca sunt ei maniaci si isi pun si alte chestii in aceeasi oala a pasiunii si devotamentului, duse la extrem, aia e cu totul altceva. Revenind, cum vad eu prin filme ca se petrece in suburbiile alea cu pajisti in fata casei si fara garduri, imi place. Copiii culeg bomboane, trick or treat, yey, costume, moace pictate, pungi de bomboane [doar ma stiti, nu se poate sa nu evidentiez acest aspect :D], zambete si stuff. In filmele cu oameni mari se fac petreceri cu costume, lumea se cupleaza si pe urma se apuca sa manance bomboane. Happy end. :D
Avem si noi colindatorii de Craciun si pe urma Sorcova si Plugusorul, dar nu se mai "poarta", iar copiii care mi-au venit mie la poarta anul asta au cantat urat si rapid, au aruncat portocalele intr-o punga, au luat banii si-au fugit repede la urmatoarea casa cu un sec "buna seara!" si atat.

- Valentine`s Day. Inimioare, bomboane [:D - cred ca sufar de-o criza de glicemie mentala :))], lumea se pupa si se iubeste. Avem si noi Dragobete, dar, din cate stiam eu si mi-a confirmat si tata, nu e chiar o sarbatoare pe care sa o recunoasca tot romanul.

La noi, lumea si cu gura lumii sarbatoreste chestiile astea si nu prea.
Zice ca avem si noi sarbatori. Ok, de ce nu sarbatoriti? Fiind de partea cealalta a usii, cator colindatori le-ati deschis usa de Craciunul asta si de cate ori ati spus "pff, iar copii"? Cand e Dragobetele si de cate ori v-ati adus aminte ca in ziua aia aveti de sarbatorit? Cand ati fost sau ati participat ultima oara la o petrecere cu tematica, in loc de obisnuitele porceli din cluburi?
Tot lumea asta mai zice ca nu e adepta sarbatorilor astora pt ca nu sunt nimic mai mult decat niste pure evenimente de natura comerciala, din care speculantii scot bani frumosi. Fara suparare, toata lumea tre` sa traiasca din ceva. Iar tu nu trebuie sa bagi banu` gros in sarbatoarea asta, poti sa te orientezi la ceva simbolic, dar ceva mai gandit. La niste femei prinde faza asta, pe barbati nu-i prea deranjeaza, iar daca esti barbat si ti-ai tras muiere in loc de femeie .... ete, broblem, Gogule, acu` baga mana in buzunar! :))
Lumea zice ca nu are nevoie de o sarbatoare pentru a sarbatori. Foarte frumos, daca asa se petrece in viata de zi cu zi, carry on. :)


Acuma, sincer, lasati dracului mizantropia [imi place cuvantul] asta deoparte, cand imprumutam chestii bune de la altii nu le bagam in seama, ca avem traditii, domne, suntem popor roman, vai de noi, cu mandria asta o sa ajungem departe... Pe bune, luati si voi partea plina a paharului, orice are parti bune si parti rele, daca le luam pe cele bune si luam aminte la alea rele, n-avem decat de castigat. :)


Hai, happy sfantu` Vasilica si fiti shiny! :)

0 alarm clocks:

Template by:

Free Blog Templates