January 25, 2009

Educatia lumii

Ca tot vorbeam zilele trecute, intr-o pauza de masa, despre educatie, despre diferentele aparute, evolutie, involutie?, etc, uite ca Bob imi trimite un link, pe care, fata constiincioasa, curioasa si avida de informatii, l-am accesat.

Un filmulet facut de britanici, care doreste sa traga un semnal de alarma asupra prezentului educatiei.
Shift Happens: Bringing Education Into The 21st Century


La ce nivel e Romania? Ca nici la noi nu se mai invata ca pe vremuri, traiasca internetul si, in cel mai fericit caz, audio-book-urile...

2 alarm clocks:

Bogdan said...

Stiam si clip-ul asta. Este interesant. Din cele 540.000 cuvinte din limba engleza, cate folosesc copiii aia cu calculatoare, telefoane, psp-uri etc ( nu cred ca mai mult de cateva mii )? Omul nu se remarca prin putere computaionala ci prin alte lucruri. Si robotii industriali sunt mai putenrnici decat oamenii la fel cum si calculatoarele pot fi mai rapide in a calcula diferite lucruri. Asta nu inseamna nimic. Faptul ca 72% din profesori nu s-au jucat pe calc este un lucru bun. Se va schimba cat de curand... Tin sa ii felicit pe Chinezi si Indieni :)

Miezu` said...

Pai nu degeaba uriasi ca HP sau Oracle prefera sa aiba centrele de lucru in tari ca India/China - lasand la o parte forta de munca ieftina. :)

Template by:

Free Blog Templates