March 31, 2011

exersam, exersam

Spuneam mai demult ca daca noi nu ne ajutam, pe noi insine, atunci cine ar trebui sa faca acest gest pentru noi?
Lasand la o parte gandurile de independenta egoista pe care mi le asum, iata ca nu mereu ne aflam in pozitia in care ne putem descurca fara ajutorul celor din jur, fie ca stim sa il cerem, fie ca avem oameni care ni-l ofera fara sa ceara nimic in schimb.
In dictionare cred ca ii zice omenie la chestia asta.

Bunul si bravul meu amic, zugravu, isi doreste sa ajute un pui de om.
Alaturi de el, suntem noi, cei care il cunoastem, dar ca ajutorul nostru sa fie consistent, ne-am propus sa incepem ducand vorba mai departe si punand mana de la mana, pana la indeplinirea cu succes a misiunii pe care impreuna ne-o asumam.

Cu permisiunea lui si prin intermediul cuvintelor sale, faceti si voi un exercitiu de omenie:

"In cartea sa “Jurnal 2003 -2009”, Oana Pellea propune un exercitiu. Exercitiu de umanizare si de conectare cu realitatea, i-as spune eu. Cred ca aceasta a fost si intentia autoarei.
Exercitiul propune cititorului sa faca una dintre activitatile zilnice cu mana stanga la spate. Ca si cum mana stanga nu ar fi. Cati dintre voi veti incerca sa faceti asta?
Sa deschideti usa in timp ce aveti si bagaje, doar cu dreapta. Sa inchideti usa si sa o incuiati doar cu dreapta.Sa va legati sireturile de la pantofi doar cu dreapta.
Sa va imbracati doar cu dreapta.
Sa faceti o cafea sau sa mancati doar cu dreapta.
Cati dintre voi pot duce exercitiul mai departe de atat si isi pot imagina o viata in care ar avea doar o mana? Cea dreapta.
Este o perspectiva care nu suna prea bine. Asa e? O perspectiva care sperie? Care sufoca, intr-un fel? Care nelinisteste?


Richard este nepotelul unei bune prietene. S-a nascut doar cu o manuta. In timpul sarcinii parte din manuta stanga i-a fost amputata intr-un proces cu o denumire medicala de neinteles pentru multi.
O proteza care sa il ajute sa fie un copil ca toti ceilalti si sa aiba astfel o copilarie fericita, costa evident mai mult decat parintii sai, romani in aceasta Romanie plina de griji si probleme, isi pot permite: intre 15.000 si 20.000 de euro.
Credeti ca din putinul, multul sau prea multul vostru ati putea dona pentru Richard?Daca raspunsul pe care vi-l veti da sincer la aceasta intrebare este unul afirmativ atunci puteti dona in conturile asociatiei “Mana de la mana”, asociatie pe care parintii au infiintat-o cu speranta ca vor strange banii necesari protezei.


Cu speranta ca veti accepta mesajul acesta de astazi ca unul care cere ajutorul si nu ca un spam emotional care rapeste din timpul atat de usor catalogat de multi ca fiind “pretios”, va doresc sa aveti ganduri bune. Ganduri bune, fara sa mai pun intrebarea "pentru ce e pretios timpul daca intorci spatele de fiecare data cand poti ajuta un om"?

ASOCIATIA MANA DE LA MANA
TG MURES, STR. PODENI NR. 56 AP2
CIF 27859533
CONT IBAN: RO57 RNCB 0193 1197 7650 0001 (BCR)"



Si daca tot auzim sau simtim pe propria piele ce inseamna expresia "dinte pentru dinte, ochi pentru ochi", hai sa vedem ce inseamna mana de la mana pt Richard!


2 alarm clocks:

ZUGRAVU said...

Sa definesc acum cuvinte de multumire pentru ca te-ai alaturat cauzei e un pic dificil.

Stii insa ca daca spun "multumesc!" il spun cu tăt sufletu'.

Multumesc, deci!

Miezu` said...

what are friends for? :)

Template by:

Free Blog Templates